Суспільство

Бюджет Ніжина поповниться на майже 1 мільйон гривень завдяки прокуратурі

Рішенням Господарського суду Чернігівської області задоволено позов Ніжинської окружної прокуратури до енергопостачальної організації про визнання недійсними додаткових угод, укладених до договору про закупівлю електричної енергії для потреб територіальної громади м. Ніжина та стягнуто до місцевого бюджету майже 1 млн. грн надмірно сплачених на їх виконання.

Судом підтримано позицію прокурора, що укладання між сторонами більше 10 додаткових угод свідчить про нераціональне і неефективне використання бюджетних коштів і створює загрозу порушення інтересів держави у бюджетній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2,8 мільйонів збитків на закупівлі палива: судитимуть посадовців одного з комунальних підприємств Чернігівської міськради

Збільшення майже на 135% вартості електричної енергії та зменшення обсягу її постачання на 31% спотворює результати торгів та нівелює економію, яку було отримано під час укладання правочину. Можливість зміни ціни договору внаслідок недобросовісних дій сторони робить результат закупівлі невизначеним та тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів.

Надавши належну оцінку доводам та враховуючи обґрунтованість вимог прокурора, а також очевидне порушення норм бюджетного законодавства, оскаржувані додаткові угоди визнано недійсними, безпідставно отримані енергопостачальною організацією кошти стягнуто до бюджету Ніжинської громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Прокуратура Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button