Суспільство

Бюджет, суддівська люстрація і народження нової ЦВК: парламентські реалії осені

Після літніх канікул завтра, 6 вересня, народні депутати зберуться у сесійній залі Верховної Ради. Про новий політичний сезон та перший день роботи слуг народу в парламенті спеціально для ЧЕлайн розповів народний депутат Олександр Кодола.

«Засідання Верховної Ради має розпочатися у звичному плановому режимі. Першим пунктом порядку денного стане щорічне звернення президента до Верховної Ради. Друге питанням, як зазначив голова Верховної Ради Андрій Парубій, стане зняття недоторканності з судді Чауса. Питання це принципове. Потім уже ідуть важливі законопроекти буквально з усіх сфер нашого життя. Але я особисто вважаю найбільш нагальним завданням цієї сесії роботу над бюджетом на 2017 рік. І на мою думку, це буде головним екзаменом на зрілість уряду Володимира Гройсмана. Дуже важливо, щоб бюджет був вчасно внесений до ВР, вчасно розглянутий, а не як завжди в нас робилося під ялинку», — заявив Олександр Кодола.

За словами народного обранця, у новому політичному сезоні парламент також розгляне питання формування нового складу ЦВК.

«Цей процес був перерваний парламентськими канікулами, але він дуже важливий, в тому числі і для проходження процесів децентаралізації, виборів голів нових територіальних громад. Тому завдання по відновленню роботи Центральної виборчої комісії одне з ключових для поточної сесії парламенту. Ну і звичайно, ця сесія має продовжити роботу процесу реформ. На часі у нас суддівська реформа, яка є по суті ключовою реформою. Передбачаю, що новий політичний сезон буде дуже гострим, дискусійним, але наше завдання зберегти єдність усіх патріотичних державницьких сил у парламенті. Як відомо до парламенту мають зайти 7 нових депутатів. У цьому плані я можу говорити тільки про посилення коаліції. Нові народні депутати мають визначатися із своєю позицією. Я думаю, мінімум половина з них вступить до коаліції. Цей тиждень покаже розклад сил і в коаліції, і в опозиційних фракціях», — зазначає Олександр Кодола.

Ще статті по темі

Back to top button