Суспільство

Чарівні герої на Коропщині: як у Билці святкують Новий рік (Фото)

Яскраве вбрання Діда Мороза і його внучки Снігуроньки. Ось вони мчаться саньми вулицями села Билка, Коропського району. Дивна картина. Адже мало де ще можна побачити справжніх новорічних героїв. А якщо такі є, то їхні послуги недешеві.

Замовити казкового Діда в Чернігові можна щонайменше за 500 гривень. А тут уже десятий рік поспіль вони розвозять подарунки сільській малечі.

Ірина Андрущенко вбирається у святкове вбрання. На півдня вона з бухгалтера «Червоненського психоневрологічного інтернату» перетворюється на справжню чарівницю – Снігуроньку: «Цей костюм шили спеціально для мене, десять років тому, – всміхається блакитноока Снігуронька. – Відтоді я, мабуть, лише два роки не була Снігуркою, а так – усі свята. Наш директор щороку створює нам свято. Іноді й не хочеться вдягатися та їхати селом, та коли бачиш, як нас чекає малеча, то й де настрій береться».

У психоневрологічному інтернаті ранок Діда Мороза і Снігуроньки розпочинається зі святкових привітань: «Ми влаштовуємо нашим підопічним гарне свято, – розповідає директор закладу Петро Тягнирядно. – А як же інакше. Вони – наче діти: теж чекають Нового року. Наші Дід Мороз і Снігурка спершу проходять по всіх корпусах – роздають підопічним гостинці. А ті – розповідають їм вірші, хто танцює чи співає.

Ввечері ми власними силами: працівники та підопічні разом, готуємо концертну програму, карнавал із перевдяганнями і гуморесками. Відкриваємо ялинку. Це дуже гарно впливає на психологічний стан наших підопічних. Вони з нетерпінням чекають цього свята».

А за власною ініціативою адміністрації «Червоненського психоневрологічного інтернату», новорічні герої їздять по домівках працівників, які мають дітей, і дарують їм подарунки від профспілки: «Можна було б просто роздати працівникам, хай би передали своїм дітям, – продовжує директор. – Але їх у нас не так то й багато. Всього лише двадцятеро дітей. І вони дуже чекають Діда Мороза. Адже цій нашій традиції уже понад десять років».

Малеча й справді виглядає екіпаж Діда Мороза. З самісінького ранку бігають вулицями і чекають своїх гостинців. Робіть і ви незабутніми свята своїм дітям. Адже проста цукерка стає чарівною, коли вона подарована в казці.

Ще статті по темі

Back to top button