Суспільство

Частину мешканців проблемного гуртожитку по Попудренка поселили в інші будинки

16 грудня матері загиблої під час руйнування житлового будинку № 16 по вул. Попудренка молодої жінки вручені ордер на квартиру та ключі від неї. Про це розповів начальник Управління квартирного обліку міської ради Михайло Католик.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Квартира, розташована по вул. Доценка, однокімнатна і має всі зручності. Вона з фонду житла для тимчасового проживання. Тобто коли пошкоджений будинок буде відбудований, ця жінка, як і інші постраждалі мешканці, отримає квартиру в новому будинку. Житло постраждалим буде надаватися тієї ж форми власності й таке ж за кількістю кімнат і розмірами, як і втрачене.

Як вже повідомлялося раніше, зараз триває розселення постраждалих для тимчасового проживання по кімнатах у кількох студентських гуртожитках Чернігова.

Відповідає за розселення координаційна група при міській раді.

За її інформацією, на сьогодні встановлено дані на 218 мешканців зруйнованого гуртожитку. З них 178 зареєстрованих, 39-проживали без реєстрації, в одному випадку встановлено власника квартири, але невідомо про фактично проживаючих.

Кожному з цих людей, хто не мав де прожити кілька днів після аварії та звернувся з цим у міську раду, було запропоноване місце для тимчасового перебування.

Наразі перебувають у готелях: готель Придеснянський — 48 осіб (21 родина), готель «Профспілковий» — 41 особа (14 родин).

Вже поселені в гуртожитки станом на 19 грудня:

—          до гуртожитку Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту (Бакуринського, 18А) — 37 осіб (16 родин);

—          до гуртожитку Чернігівського професійного ліцею побуту (вул. І. Мазепи, 78 — 27 осіб (7 родин).

Заплановане поселення до гуртожитку Чернігівського національного технологічного університету (вул. Ціолковського, 14) — після закінчення ремонту, який проводиться коштом міста, заплановано поселення 73 осіб (30 родин).

Поселення до гуртожитку Чернігівського професійного будівельного ліцею (вул. І Мазепи, 70) не проводилося у зв’язку з відсутністю бажаючих на даний час.

Сьогодні на розширеній нараді міський голова дав офіційне доручення службам, які займаються підготовкою нових помешкань для потерпілих зі зруйнованого гуртожитку, максимально пришвидшити ремонтні роботи. Також він доручив після завершення цих робіт запросити представників громадськості, аби ті пересвідчилися, що умови в нових кімнатах придатні для життя.

Повернення речей:

За адресою Попудренка, 16 щодня триває поетапний та почерговий допуск людей до їх кімнат за особистими речами. Можливість забрати легкі особисті речі у світлий час доби надається всім мешканцям щодня по мірі їх необхідності. Окрім того, в суботу згідно зі встановленим графіком вони звільняли від шаф та ящиків коридори гуртожитку. Усі ці дії в аварійному гуртожитку проводяться під наглядом рятувальників та в супроводі правоохоронців. Визначає можливість безпечного заходження до кімнат аварійного гуртожитку, організовує черговість серед мешканців, регулює винесення речей та роботи всередині будинку Відділ з питань надзвичайних ситуацій управління ЖКГ міської ради.

Починаючи від завтрашнього ранку мешканці вцілілих кімнат вже зможуть – почергово та організовано – виносити з них свої меблі та решту габаритних речей.

Фінансова допомога:

За інформацією фінансового управління міської ради, загальна сума фінансової допомоги з міського бюджету потерпілим на Попудренка, 16 склала 249750 грн.

Зокрема, відповідно до рішенням виконкому мати загиблої Анастасії Дерев’янко отримала матеріальну допомогу в розмірі 50 тис. грн.  10 осіб, які втратили житло та юнак, який отримав тілесні ушкодження під час часткової руйнації будівлі, отримали по 5 тис. грн. – загалом 55 тис. грн. Також, матеріальна допомога надана 135 особам (у тому числі дітям) у розмірі 750 грн на особу — разом на 144750 грн.

Окрім цього, міською радою організовується надання додаткової фінансової допомоги потерпілим з кількох благодійних фондів.

Вирішення нагальних проблем постраждалих мешканців зруйнованого будинку триває.

Ще статті по темі

Back to top button