Суспільство

Через лікарняний скандал в Ічні зібрали позачергову сесію районної ради

Корупціонер, брехун, поганий господарник, який призвів до поступового розвалу Ічнянської районної лікарні. Це ще не всі епітети, якими нагородили мешканці Ічні головного лікаря районної лікарні Дмитра Івасюка.

Громадськість обурилась через припинення наприкінці січня роботи пологового відділення. Саме тоді заяву про звільнення подала єдиний лікар-неонатолог, без цього спеціаліста робота відділення неможлива. Обурені ічнянці звернулись до керівництва району.

Пологове відділення відкрили, функції неонатолога наразі неофіційно там виконує лікар-педіатр, та мешканці Ічні добились, аби районна рада зібрала позачергову сесію, вимагаючи звільнення головного лікаря. Депутати зібрались 9 лютого. Майже весь зал був заповнений невдоволеною громадою.

Підтримати ж Дмитра Івасюка прийшли його підлеглі та голови сільських рад, які увійдуть до майбутньої Ічнянської ОТГ. Обговорення цієї ситуації зайняло майже 5 годин, та бажання ічнянців звільнити керівника районної лікарні так і не задовольнили.

Адже, за словами голови райради Григорія Герасименка, тільки голова районної адміністрації може звернутись до районної ради з поданням погодити звільнення головного лікаря. Втім, на позачерговій сесії затвердили створення робочої групи, яка вивчить ситуацію в лікарні.

Також проголосували за подальше опрацювання питання про залучення кваліфікованих кадрів і коштів на купівлю службового житла для лікарів.

Ще статті по темі

Back to top button