Суспільство

Через недотримання правил пожежної безпеки одна зі шкіл області залишилась без приміщення

Експлуатація приміщення Іваньківської ЗОШ I-II ст. із нового року тимчасово буде призупинена, у зв’язку з цим в.о.голови райдержадміністрації Віктор Кузуб провів робочу нараду за участю заступника голови РДА Валентини Саволєй, голови районної ради Михайла Мазуренка, начальника Коропського районного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області Сергія Плитника, начальника відділу освіти райдержадміністрації Ольги Чернявської, крисківського сільського голови Володимира Осовика та директора Іваньківської ЗОШ І-ІІ ст.Тамари Онос.

Про це повідомляє сектор інформаційної діяльності і комунікацій із громадськістю Коропської райдержадміністрації.

За словами в.о.голови РДА, минулого року всі заклади освіти району перевіряли фахівці ДСНС з приводу дотримання протипожежних вимог. Найбільше недоліків та найгрубіші і найнебезпечніші порушення протипожежних заходів були виявлені в Іваньківській школі.

Це стало основною причиною припинення функціонування приміщення закладу освіти. На виконання постанови Чернігівського окружного адміністративного суду школу відключили від електропостачання.

Інформуючи про проведену роботу, начальник Коропського районного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області Сергій Плитник зазначив, що, оскільки будівля школи дерев’яна і в ній використовується пічне опалення, першочерговим пунктом протипожежної безпеки є проведення вогнезахисної обробки дерев’яних опорних конструкцій.

Також рятувальник звернув увагу на те, що без нормального функціонування системи пожежної автоматики ризик для життя і здоров’я дітей збільшується в рази. Крім того, було виявлено порушення правил при влаштуванні та експлуатації електромереж й електрообладнання, що може спровокувати займання.

За словами начальника відділу освіти Ольги Чернявської, на сьогодні Іваньківська школа є малокомплектною, в ній навчаються всього 27 учнів, а за 3 кілометри є інша школа – Крисківська ЗОШ I-III ст.

У ході зустрічі присутні обговорили варіанти забезпечення навчально-виховного процесу. Їх безліч, але учасники зустрічі найбільше схилялися до варіанту підвезення дітей до місця навчання в іншу школу.

Віктор Кузуб дав доручення розробити організацію підвезення дітей до найближчих навчальних закладів. У зв’язку з виниклою ситуацією, канікули іванівських школярів довелося подовжити на тиждень.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button