Суспільство

Через неякісні молочні продукти захворіло понад 40 дітей

За період із 22 по 28 липня в області захворіли на гострі кишкові інфекції 75 осіб, із них дітей – 44 (минулого тижня 76 та 42, відповідно).

По Чернігову захворіло 23 осіб, із них 14 дітей.

Про це ЧEline повідомили в Держсанепідслужбі України в Чернігівській області.

Під час проведення епідрозслідування, встановлено фактори, що могли сприяти захворюванням на ГКІ: у 21 випадку – молочні продукти (молоко, кисляк, сметана домашня), у 16 – м’ясні продукти, у 7 – яйця курячі домашні, у 1 – кондитерські вироби з порушенням умов зберігання, у 30 – інші продукти (зокрема в 26 випадках – фрукти/овочі, у 1 випадку – рибні продукти).
Нагадаємо, нещодавно зареєстровано спалах ротавірусної інфекції серед дітей дошкільного навчального закладу № 7 «Дзвіночок» у м.Ніжині. Всього до інфекційного відділення Ніжинської ЦМЛ госпіталізовано 6 хворих, перебіг захворювання – середньої тяжкості. Лабораторно підтверджено наявність ротавірусної інфекції. Дітям призначено та надається необхідне лікування.

Фахівці провели протиепідемічні заходи в повному обсязі: епідобстеження вогнищ за місцем відвідування дошкільного закладу та проживання хворих; були відібрані проби для проведення лабораторних досліджень; встановлено щоденний моніторинг за станом здоров’я контактних.

Ситуація з кишкових інфекцій в області керована та знаходиться на контролі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Ще статті по темі

Back to top button