Суспільство

Чергова афера в Чернігові: майно громади хочуть продати за безцінь

Команда чернігівських «прозорих демократів» не перестає дивувати. На черговій сесії Чернігівської міської ради розглядатимуть дуже цікаве питання «Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 29 грудня 2016 року «Про затвердження переліків об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, які підлягають приватизації у 2017 році» № 14/VII – 31».

За цією довжелезною і складною назвою ховається зовсім проста схема приватизації (за значно зниженими цінами) групи інвентарних об’єктів по вулиці Івана Мазепи, 114-А. Йдеться про чотири склади, адміністративне приміщення з гаражами, майстерню та чимало інших об’єктів нерухомості.

3

Із власних джерел нам стало відомо, що весь цей «солоденький» шматок міська рада хоче продати орендарю – приватному підприємству «Проммеханізація».

СКРІН_1

«Вилучити зі статутного капіталу комунального підприємства «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради майно, зазначене у пункті 1 цього рішення, на суму 318 093 гривень 00 копійок, після його продажу. Фінансовому управлінню Чернігівської міської ради забезпечити поповнення статутного капіталу комунального підприємства «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради внеском у сумі 318 093 гривень», – йдеться в проекті рішення.

Керівник ПП «Проммеханізація» (до складу цього підприємства також входить чернігівський «Парк-Готель») – Стрілецький Дмитро Юрійович, а кінцевий бенефіціар Рудницький Ігор Львович.

рудницький

Пан Рудницький також є засновником компанії «БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНЕ УПРАВЛІННЯ УКРТРАНСБУД», що стала фігурантом корупційної справи під час будівництва резервної котельні нового саркофагу на ЧАЕС. Докладніше про це можна почитати тут.

укртрансбуд

«БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНЕ УПРАВЛІННЯ УКРТРАНСБУД» тісно співпрацює з корпорацію «Укртрансбуд». Обидві фірми пов’язують з нинішнім народним депутатом України Максимом Микитасем, який на виборах за 206-м округом «користувався» благодійним фондом «Поліський оберіг», створеним нинішнім міським головою Владиславом Атрошенком.

Заступник голови Фонду комунального мана Чернігівської міської ради Оксана Купка підтвердила, що питання приватизації дійсно виноситься на сесію. Але за які суми продадуть нерухомість, поки що, мовляв, невідомо.

«Зробимо оцінку, визначимо вартість, а потім оголосимо аукціон. І будь-хто зацікавлений, який вчасно надасть усі матеріали і документи, потрібні для участі в аукціоні, може брати у ньому участь. У мене інформації про те, що саме «Проммеханізація» буде купувати, немає. Зазвичай кожен об’єкт, який виставляється на аукціон, пропонуємо усім бажаючим, які хочуть узяти участь у аукціоні та придбати об’єкт. Ми ще не визначали вартість, бо ці об’єкти ще не внесені до переліку на приватизацію. Це ще поки проект рішення. Якщо на сесії депутати проголосують за нього і ці об’єкти внесуть до переліку на приватизацію, ми розпочнемо роботу із визначення вартості», – зазначає Оксана Купка.

На території об’єктів по вулиці Івана Мазепи, 114-А зараз знаходиться техніка «Укртрансбуду».

5

Ця фірма базу використовує повністю, але орендує частково. Відповідно, не сплачуються податки до міського бюджету. Хоча до податків із бізнесу в міського голови особливий апетит. Але, як бачимо, не в цьому випадку.

Отже, щасливі орендарі вже після сесії (звісно, якщо депутати проголосують за «потрібне» питання) стануть щасливими власниками бази. І все це за «символічну» плату.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. «зато он в центре все красиво сделал, вы только и умеете, что критиковать» (с)

    Тьху… Вот пришли б к вам домой и предложили ремонт сделать. И таки сделали, дизайнерский, шикарный такой. Но вот незадача, квартира оказывается уже не ваша. Но чё ж вы жалуетесь то? Зато красиво сделали, живите пока разрешат, радуйтесь и помалкивайте.

Back to top button