Суспільство

Чернігів не захотів проводити Євробачення-2017?

Чернігів не захотів змагатися з містами-мільйонниками, а тому наше стародавнє місто не боротиметься за право проводити в себе Євробачення-2017.

Наразі триває відбір міста, яке прийматиме пісенний конкурс. За право проведення змагаються 6 українських міст – Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон.

«Цей відбір проводиться з метою визначити найкращу заявку міста, що має бажання, а також інфраструктуру, потужності провести Євробачення-2017 та зможе забезпечити суттєвий фінансовий внесок міста в організацію події», — йдеться в повідомленні на офіційному сайті Національної телекомпанії України.

Відбір майбутнього міста-господаря пісенного конкурсу проходить у кілька етапів. До сьогодні Оргкомітет приймав заявки від охочих провести в себе Євробачення.

Фінальний етап відбору завершиться 1 серпня інспекцією міст-фіналістів. Представники Європейської мовної спілки та члени оргкомітету знайомитимуться  з інфраструктурою міст та особливостями реалізації заявок.

Після цього на прес-конференції оргкомітет оголосить місто-господаря Євробачення-2017.

До речі, орієнтовна кількість учасників Євробачення-2017 становить від 38 до 43 делегацій. Приблизні дати проведення конкурсу поки що такі: 9 травня – перший півфінал, 11 травня – другий півфінал, 13 травня – фінал, тижні Євробачення триватимуть із 30 квітня до 14 травня 2017-го.

Ще статті по темі

Back to top button