Суспільство

Чернігів приєднався до спільного проекту «Відкрите Місто»

Сьогодні, 14 вересня, у Чернігівській міській раді підписано Меморандум про взаєморозуміння між Чернігівською міською радою, Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» та громадською організацію «Волонтерський центр «ЄДНІСТЬ» про співпрацю в рамках реалізації спільного проекту «Відкрите Місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» в м. Чернігів.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

8483_7

Меморандум підписали: Чернігівська міська рада в особі міського голови Владислава Атрошенка, Міжнародна благодійна організація «Фонд Східна Європа» в особі президента Віктора Ляха, громадська організація «Волонтерський центр «ЄДНІСТЬ» в особі керівника Яни Манойло.

 

Платформа «Відкрите місто» — це сучасний інтернет-сервіс, створений для взаємодії громадян, місцевих органів влади, комунальних підприємств, громадських об’єднань, благодійних фондів та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади.

«Відкрите місто» надасть можливість громадянам привертати увагу до актуальних проблем своєї громади, а місцевій владі – оперативно реагувати на ці проблеми.

8483_4

Ця електронна система, до якої приєднався сьогодні Чернігів, на переконання міського голови, є частиною процесу впровадження електронного документообігу, інструментів електронної демократії для ефективної комунікації влади й громадян.

Це елемент шляху до того, аби зробити Чернігів більш успішним містом.

Президент Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» Віктор Лях від імені всієї організації привітав Чернігів із залученням до проекту «Відкрите місто». Чернігів став 31 містом, що приєдналося до цієї системи. На думку Віктора Ляха, це гарний інструмент співпраці міської влади з громадою. За його словами, європейські міста вже давно використовують нові технології для комунікації з городянами.

Ще статті по темі

Back to top button