Суспільство

Чернігів – у десятці найбезпечніших міст України

Аналітики сервісу оголошень OLX опитали користувачів, щоб визначити якість життя у місці їх проживання.

Всього оцінили 26 міст країни за десятьма критеріями. Респонденти виставляли бали від одного до семи, аналізуючи, наскільки безпечне, чисте й зручне їхнє місто.

Запитували також про рівень забруднення навколишнього середовища, розвиненість транспортної й торгової інфраструктур, наявність майданчиків для занять спортом, дозвілля і прогулянок із дітьми, якість роботи комунальних служб та умовну «доброзичливість» сусідів-городян.

Тож, згідно із результатами, найбільш безпечним із 26 регіональних центрів України стало місто Чернівці. Зокрема, його жителі стверджують, що не бояться виходити на вулицю у вечірній час. У трійці переможців також Луцьк і Вінниця.

У топ-10 увійшли міста Західної та Центральної України. Слідом за лідерами йдуть Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ та Ужгород. Замикають десятку безпечних міст Львів, Рівне і єдиний представник півночі країни — Чернігів.

Найгірші оцінки з безпеки з об’єктивних причин дісталися Донецьку й Луганську. Крім них, українці поставили низькі бали промисловим гігантам Дніпру та Запоріжжю, а також великим південним обласним центрам: Миколаєву, Одесі та Херсону. На жаль, східні й південні регіони України традиційно вважаються одними з найбільш небезпечних — через високі показників злочинності.

А ось Київ, на думку опитаних, не займає високих позицій у рейтингу безпечних українських міст, порівняно з південно-східними мегаполісами.

Ще статті по темі

Back to top button