Суспільство

Чернігів у твоєму смартфоні: ліцеїсти створили новий додаток

 

Відтепер навіть ті, хто не має зайвих грошей на екскурсовода, зможуть збагатити свої знання про культурну спадщину Чернігова безкоштовно.

Ми звикли чути, що Чернігів – місто легенд. Але не кожен мешканець міста, не кажучи про туриста, знає його сиву історію. Тому за ініціативи методиста Чернігівського обласного педагогічного ліцею, кандидата історичних наук Катерини Литвин разом із компанією «Soft Industry» та телерадіокомпанією «SVOBODA.FM» був розроблений та підготовлений культурно-просвітницький мобільний додаток – аудіоекскурсія «Lazar». До роботи були залучені ліцеїсти, які спробували себе у ролі віртуальних екскурсоводів: Малетич Ангеліна та Крес Артем; фотограф: Горкава Анастасія.

«Ця програма спрямована на те, щоб зробити наше місто дійсно туристичним, щоб збагатити знання людей про його історичну та культурну спадщину», – стверджує Катерина Андріївна Литвин, автор ідеї.

Достатньо лише завантажити безкоштовний додаток «Lazar» із Play market на ваш смартфон – і насолоджуватись аудіоекскурсією, що гармонічно переплітається з музичним акомпанементом, який радо надав головний диригент академічного хору ім. Д. Бортнянського.

На вулиці дуже сприятлива погода для духовного збагачення. Одягнув навушники, увімкнув віртуального гіда – і пішов прогулюватись Дитинцем. «Lazar» розрахований не тільки на місцеве населення, але й на туристів з інших країн. Тому в додатку можна вибрати одну з трьох мов, якою вестимуть розповідь: українська, російська, англійська. Також планують додати німецьку.

«Ми сподіваємося, що знайдуться однодумці, які з радістю допоможуть нам збагатити цей додаток цікавим матеріалом», – зазначають ліцеїсти.

Анастасія Горкава

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button