Суспільство

Чернігів від пожежі врятує ДФРР

Проблему з пожежною сигналізацією в дитячій міській стоматологічній поліклініці, про яку ЧЕline писав місяць тому, хочуть вирішити за допомогою коштів Державного Фонду регіонального розвитку (ДФРР). Про це сказала заступник чернігівського міського голови Ольга Хоніч.

«Проблема з пожежною сигналізацією не є локальною на прикладі стоматологічної поліклініки. Вона комплексна для більшості закладів освіти та медицини міста. Тому близько двох тижнів тому ми подали проекти до Фонду регіонального розвитку. Загальна сума видатків по закладах цих двох галузей може сягнути близько 80 мільйонів гривень», – сказала вона.

На запитання, чи можна виділити ці кошти з міського бюджету, заступниця мера сказала, що гроші дуже великі і в бюджеті таких немає.

Конкретної дати, коли може початися реконструкція сигналізації, також не назвали. І взагалі подання проекту в ДФРР не гарантує отримання коштів. Там вибирають найкращі пропозиції на конкурсній основі. Зараз більшість проектів знаходяться на стадії оцінювання.

Проекти подали всі міські лікарні, друга дитяча лікарня, дитяча і доросла стоматполіклініки, пологовий будинок, школи і садочки.

У нашому місті чомусь фінансування безпеки дітей проводиться за принципом «може, колись профінансують з центру», а виділення коштів, наприклад, на фонтани чи пляж стало першочерговою статтею видатків бюджету міста.

До речі, коштами ДФРР, за даними його ж сайту, в Чернігові досі не реалізовувався жоден проект.

77

1

3

2

 

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button