Суспільство

Чернігів збирається відмовитись від послуг фірми «OTIS»

У рамках відповідної міської програми протягом минулого року дві підрядні організації – фірма «OTIS» і товариство «Полісся-ліфт-сервіс» – переоснастили в обласному центрі 152 ліфти.

З них більшість (110 одиниць) ремонтували фахівці спеціалізованого ліфтового управління №5 ЗАТ «OTIS». Саме воно сьогодні обслуговує левову частину чернігівських ліфтів. Проте ситуація докорінно може змінитися уже нинішнього року, на який заплановано капітальний ремонт 100 ліфтів. Адже чиновники від ЖКХ планують відсторонити «OTIS» від виконання робіт.

— Уже будуть задіяні чернігівські підрядники, які тут працюють,  які тут зареєстровані, — зазначає начальник управління ЖКХ Чернігівської міської ради Ярослав Куц. – Тому що ми піклуємось про податки, які надходять до міського бюджету. Дуже прикро, що «ОTIS» вже не чернігівська фірма, вона зареєстрована в Києві. І взагалі в Чернігові немає ні керівництва, ні розрахункових рахунків. Тобто є якийсь їхній відділ. До речі, дуже багато нарікань на роботу саме «ОTISа». На сьогодні ОЖБК уже відмовилась від їхніх послуг. І наскільки мені відомо, оголошують тендери   ЖЕК № 10, і КП «Деснянське» збирається.

За словами чиновника, ніхто не хоче працювати з підприємством, яке не має керівника на місці. Тому й роботи виконуватимуть ті підприємства, які зареєстровані в Чернігові, сплачують тут податки і дають робочі місця саме чернігівцям.

Щоправда, Ярослав Куц не уточнив, чи буде фірма «OTIS» взагалі допущена до участі в тендерах. Так само не назвав і спеціалізованих чернігівських підприємств, що, відповідно до ліцензії, можуть виконувати ремонтні роботи й обслуговувати ліфти.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. покажіть хоть одного не чернігівця, який працює в ОТІСі в Чернігові

Back to top button