Суспільство

Чернігівець цілий рік житиме в Антарктиді (Відео)

Сіверянин Олександр Надточій (уродженець села Покошичі Коропського району) став одним із 12 українських науковців, які вирушили до Антарктиди проводити медико-біологічні, геофізичні та гідрометеорологічні дослідження.

38-річний гідролог Олександр Надточій поїхав на Південний полюс удруге. З березня 2013-го до квітня 2014-го він уже працював в Антарктиді – на єдиній українській станції «Академік Вернадський».

Наш земляк працює в Чернігівському гідрометеорологічному центрі.

Цьогорічна експедиція українських науковців 22 за ліком. На початку квітня вона вирушила на острів Галіндез.

Експедиція суто чоловіча – 12 наукових працівників, а також медичний і технічний персонал. Усі пройшли серйозний відбір.

Відомо, що наш земляк займатиметься метеорологією, бо він любить і добре знає цю роботу. Повернуться полярники до України лише через рік.

ЧЕline знайшов сина Олександра Надточія – Вадима. Хлопець нам розповів, що батько вже облаштувався на станції

«Працює в звичному режимі. Казав, що облаштувався дуже швидко, ніби і не від’їжджав із минулого разу. Попередня експедиція кілька днів тому повернулась до України. Спілкуємось з ним кілька разів на тиждень за допомогою пошти. Зв’язку як такого там немає. Весь зв’язок здійснюється через супутник. Можливо, раз на місяць і зателефонує, але це досить дорого. Доступу до соцмереж у нього нема», – розповів Вадим Надточій.

18191394_617295948478279_1895366465_n

Журналісти телеканалу «Україна» також поїхали разом з експедицією до Антарктиди. Вашій увазі невеличке інтерв’ю журналіста програми «Сегодня» з нашим земляком.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button