Суспільство

Чернігівщина готова до лютих морозів

Об’єкти теплового, водопровідно-каналізаційного господарства та житлового фонду Чернігівщини готові до осінньо-зимового періоду.

Про це ЧEline повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації.

Наразі відремонтовано 440 покрівель, 464 опалювальні системи, 228 систем гарячого та 513 систем холодного водопостачання.

Відповідно до планових завдань, підготовлено об’єкти бюджетної сфери – школи, дитсадки, інтернатні заклади, лікарні.

Триває переведення котелень бюджетних установ на використання альтернативних видів палива. 13 котелень реконструюються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевих бюджетів, 6 – підприємствами-інвесторами. За місцеві кошти підготовлено 8 об’єктів, продовжуються роботи ще на 24-х.

На об’єктах, де тривають роботи з реконструкції, з початком опалювального періоду подача теплової енергії здійснюватиметься за рахунок резервного обладнання. Його готовність – стовідсоткова.

Збільшилися обсяги закупівлі бюджетними установами твердого палива. Так, вугілля вже заготовили 2,6 тисячі тонн – майже 40% від потреби, торфопродукції – 4 тисячі тонн (63,5%). Дрова завезені в кількості 22,1 тисячі складометрів – більше ніж дві третини від потреби. У наявності також 0,6 тисячі тонн пелетів – половина від необхідного.

На початок опалювального періоду, відповідно до укладених угод, планується 60-відсоткова забезпеченість твердими видами палива.

При цьому поступово відбувається переорієнтація на використання торфу, дров та пелетів місцевого виробництва.

Житлово-комунальні служби запевняють, що належно підготувалися до опалювального періоду.

Ще статті по темі

Back to top button