Суспільство

Чернігівщина отримала 40 тисяч доз вакцин від сказу тварин

Ситуація зі сказом тварин в регіоні під постійним контролем Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області. Так, днями область додатково отримала 40 тисяч доз вакцин від сказу.

Кількість неблагополучних пунктів по області не перевищує минулорічні показники.

За останній тиждень в області зареєстрували 3 нові випадки сказу тварин.

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

При дослідженні в Новгород-Сіверській  державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів зразків патологічного матеріалу відібраного від бродячого кота, який був забитий на території приватного подвір’я в с. Заріччя Семенівського району Чернігівської області, виявлено захворювання на сказ (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу № 01 від 19.12.2017 року).

Село Заріччя входить до загрозливої зони неблагополучного пункту по сказу ТОВ «Нива», с. Тимоновічи та села Тимоновічи Семенівського району (рішення ДНПК при Семенівській РДА № 12 від 23.11.2017 року). У зв’язку із захворюванням кота на сказ, карантинні обмеження продовжуються.

При дослідженні в Ніжинській  державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів зразків патологічного матеріалу відібраного від корови у приватному господарстві в с. Макіївка Носівського району Чернігівської області, виявлено захворювання на сказ (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу № 50 від 19.12.2017 року).

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Носівській районній державній адміністрації № 9 від 20.12.2017 року, згідно діючої Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», накладено карантинні обмеження на  с. Макіївка  та визначену територію загрозливої зони.

При дослідженні в Чернігівській регіональній  державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів зразків патологічного матеріалу відібраного від кота з приватного господарства в с. Озеряни. Бобровицького району Чернігівської області, виявлено захворювання на сказ (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу № 14326 п/17 від 20.12.2017 року).

Село Озеряни входить до загрозливої зони неблагополучного пункту по сказу с.Бригинці, Бобровицького району (рішення ДНПК при Бобровицькій РДА № 8 від 02.08.2017 року). У зв’язку із захворюванням кота на сказ, карантинні обмеження продовжуються.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button