Суспільство

Чернігівщина п’є воду кращу за середньодержавні показники

Якість води, яку споживає населення Чернігівської області, то протягом останніх років вона залишається стабільною, кращою за середньодержавні показники.

Про це ЧEline повідомили у Держсанепідслужбі України в Чернігівській області.

Для централізованого водопостачання населення області використовується вода тільки з підземних джерел (артезіанських свердловин) з водоносних горизонтів бучацьких та сеноман-нижньокрейдяних відкладень, глибина залягання яких скаладає 80-120 м та 600-800 м відповідно, що виключає можливість їх хімічного та мікробіологічного забруднення.

Рівень охоплення сільського населення області централізованим водопостачанням залишається низьким.

Останнім часом значна частина сільського населення переходить на індивідуальне водопостачання (будівництво приватних трубчатих колодязів з установкою насосних станцій) самостійно, за власні кошти.
Організований та здійснюється постійний моніторинг якості питної води з оцінкою її якості.

Проводиться інформування населення щодо якості питної води через засоби масової інформації (виступи по радіо, по телебаченню, публікації в пресі, розміщення на веб-сайтах санепідустанов області).

Щомісячно надається інформація про якість питної води по області на адресу облдержадміністрації.

На сьогоднішній день спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних з водним фактором передачі, в області не зареєстровано.
Ситуація по захворюваності на кишкові інфекції керована та знаходиться на контролі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»

Ще статті по темі

Back to top button