Суспільство

Чернігівщина збагатила свій природно-заповідний фонд

Чернігівська область уже не перший рік є лідером за кількістю об’єктів природно-заповідного фонду: всього їх функціонує 665 загальною площею майже 261 тисяча гектарів (7,82% площі області).

Минулого року список поповнився ботанічними пам’ятками природи «Вікові дерева бувшої садиби Г.М. Глібова» та «Сосна Василя Ялоцького» на території Чернігова, а також ботанічним заказником «Липовий Яр» на Варвинщині.

Для покращення функціонування природно-заповідного фонду області розроблено 16 проектів землеустрою щодо встановлення меж гідрологічних заказників місцевого значення, виготовлено інформаційні знаки.

Аби привернути увагу до природоохоронних зон і залучити до них туристів, на Чернігівщині відкрили три екологічні стежки: в регіональних ландшафтних парках  «Ніжинський» і «Ялівщина» та гідрологічному заказнику місцевого значення «Нижній Болгач» у Ріпкинському районі.

Крім того, Департамент екології та природних ресурсів ОДА постійно проводить роботи із визначення територій та об’єктів, перспективних для внесення до природно-заповідного фонду, а також із роз’яснення для населення щодо необхідності збереження біорізноманіття.

До речі, у 2017 році видана книга «Цікаве про тварин Чернігівщини», в якій всі охочі можуть ознайомитися з найбільш поширеними видами фауни Чернігівської області та дізнатися цікаві факти із життя тварин.

 Джерело: Департамент екології та природних ресурсів

Чернігівської ОДА

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button