Суспільство

Чернігівська облрада відмовилася розглядати передачу лісів у комунальну власність ОТГ

Чернігівська обласна рада не розглядатиме на черговій сесії питання про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Чернігівської області земельних ділянок лісового фонду до комунальної власності Батуринської ОТГ Бахмацького району.

Як повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській облраді Ольга Чередник, запропонований нею проект рішення знято з порядку денного під час засідання президії обласної ради.

Депутат пояснила, що вона пропонувала рішенням обласної ради передати в комунальну власність Батуринської ОТГ три лісові земельні ділянки: на території Батуринської міської ради – 242 га, на території села Городище – 190 га та Матіївка – 290 га, аби громада мала змогу розпоряджатися цими землями самостійно. Зараз ці землі (а по суті ліси) перебувають у підпорядкуванні підприємства «Бахмачрайагролісництво» КП «Чернігівоблагроліс».

Ольга Чередник наголосила, що, попри декларування обласною владою підтримки децентралізації та розвитку ОТГ, не все вирішується для громад. Адже під час порушення на грудневій сесії 2016 року питання про передачу лісів у користування громад рекомендували в селах створювати ОТГ, щоб розпоряджатися лісами на місцях. Натомість сьогодні вже йдеться про завершення процесу децентралізації в регіоні загалом, щоб передати ліси громадам.

«На прохання Батуринської громади як депутат облради зверталася до керівництва «Чернігівоблагроліс» щодо передачі громаді лісів, однак отримала відповідь, що рішення в компетенції виключно обласної ради. І ось зараз обласна рада уникає розгляду цього питання», – констатувала керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді. Вона додала, що на засіданні президії облради її звинуватили у спробах власного піару. «Я не заперечую, якщо і влада буде піаритися на цьому питанні, якщо громади дійсно отримують у своє підпорядкування ліси, як про це говорилося раніше», – зазначила  Ольга Чередник.

До речі, в юридичному висновку до проекту рішення, підготовленого фахівцями апарату обласної ради, вказується, що вилучення земельних ділянок із постійного користування підприємства «Бахмачрайагролісництво» «може фактично зупинити його діяльність і … обмежить ресурси обласного бюджету».

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button