Суспільство

Чернігівська «Укрпошта»: у новий рік – із новими здобутками

Результативним і досить знаковим став 2016 рік для колективу Чернігівської регіональної філії УДППЗ «Укрпошта». Підприємство вперше за кілька десятиліть змогло стабілізувати діяльність усіх своїх структурних підрозділів, отримати значні прибутки і спрямувати їх на розвиток матеріально-технічної бази та поліпшення умов праці.

— Ми збільшили дохідність стосовно плану на 8 мільйонів гривень, — озвучує цифри керівник підприємства Олег Обушний. — Це відбулось, зокрема, за рахунок наполегливої і самовідданої роботи всіх працівників Чернігівської пошти. Тому на всіх ділянках роботи ми значно додали. Вдалось перевиконати план доходів у левовій частині послуг. Це і щодо передплати періодичних друкованих видань, щодо приймання платежів, щодо переказів, доставки рахунків, збільшено кількість посилок і багатьох інших послуг.

— Яким чином працівники відчули на собі ці покращення?

Зазвичай за рахунок додаткових коштів, які заробляємо, ми маємо змогу матеріально мотивувати своїх працівників. До прикладу, минулого року вони 12 разів отримували премії за свою роботу, чого не було вже багато років. Це дуже мотивує людей, адже вони розуміють: що краще ти працюєш, виконуєш план, то більше отримуєш заробітної плати. До речі, на сьогодні середня зарплата по підприємству становить 2 100, тоді як на початку 2016 року цей показник трохи перевищував 1 540 гривень. Та й продуктивність праці зросла за рік на 15 %. Ще один важливий позитивний момент – нам вдалося повністю зберегти мережу поштових відділень, як у міській, так і у сільській місцевості.

Значну роль у збільшенні доходів, крім усього іншого, відіграє передплата періодики, адже на цьому виді послуг чернігівська «Укрпошта» щороку заробляє близько 12 з половиною мільйонів гривень?

— Так, у 2016 році завдяки роботі колективу з передплати періодичних друкованих видань ми заробили навіть більше 15 мільйонів гривень. Чернігівська дирекція не перший рік залишається лідером у державі за кількістю передплачених на одного жителя видань, — наголошує Олег Обушний. — Намагаємось не опускати рівень передплатних видань нижче 500 тисяч примірників. Остання передплатна кампанія показала, що і наші листоноші, оператори, і редакції газет спрацювали відмінно. На 1 півріччя 2017 року в області передплачено 502 тисячі примірників газет і журналів. Тобто, фактично кожен другий житель області надає перевагу періодиці, особливо місцевій. Серед обласних тижневиків незмінним лідером, звісно, залишається «Гарт» із тиражем 7 1200 примірників, на другому місці «Вісник Ч» — 5 4700 примірників. Чималі наклади також мають газети «Чернігівщина» і «Деснянка» — їх передплачено, відповідно, понад 14 і близько 10 тисяч примірників. До них підтягуються і районні газети, половина з яких на 2-7 відсотків перевищила заплановані показники з передплати на 1 півріччя 2017 року. І в цьому, безперечно, є велика заслуга наших поштовиків.

Торік Чернігівська дирекція УДППЗ «Укрпошта» спрямовувала зароблені кошти не лише на підвищення матеріального добробуту членів свого колективу, а й вкладала їх у модернізацію виробництва та створення комфортних умов для працівників, зокрема і в сільській місцевості.

— Уперше за останні два десятиліття нам вдалося капітально відремонтувати велику кількість відділень як у Чернігові, так і в області, — ділиться напрацюваннями Олег Обушний. — Це міські відділення поштового зв’язку №33 (вул.Мстиславька, 173), №29 (вул.Волковича, 15) і №26 (вул.Елеваторна, 2). Крім того, були здійснені капітальні видатки на заміну вікон у відділеннях поштового зв’язку №5 (Проспект Миру, 89), №30 (вул.Всіхсвятська, 8), №32 (вул.Доценка, 25-А) і №34 (вул.1-го Травня, 157), у центральних відділеннях Прилук, Варви, Ріпок, Остра Козелецького району. Відремонтовані дахи у відділеннях поштового зв’язку №10 (вул.Гагаріна, 4), №37 (проспект Миру, 190), №1 (м. Ніжин, вул. Вокзальна, 4), також в Адміністративному приміщенні поштового зв’язку м. Ніжин і у гуртожитку м. Чернігова по вул. 1-го Травня, 179-А. Чимало вкладено коштів у реконструкцію систем теплопостачання із встановленням індивідуальних газових і твердопаливних котлів. Так, нові твердопаливні котли з повною заміною системи опалення вдалось встановити у Сновську, Семенівці, Новгород-Сіверському, Холмах. Газові котли з повною реконструкцією системи опалення встановлені у Городні, Ріпках, Борзні, Сосниці, Ічні, Срібному, Новій Басані, Малій Дівиці. У сільських поштових відділеннях встановлено 20 калориферних печей типу «булер’ян». Я чому звертаю велику увагу на систему опалення, адже до цього у відділеннях, де здійснені ремонти, температура взимку не перевищувала 10 градусів за Цельсієм, відтепер люди з теплом. У багатьох відділеннях вдалося замінити всі меблі. Можемо також похвалитись, що у всіх центральних відділеннях поштового зв’язку вже є протипожежна сигналізація та камери відеоспостереження. Тож наші працівники і клієнти почуваються не лише комфортно, а й безпечно.

Керівник переконаний: минулий рік, який став для колективу у певному сенсі переломним, спонукає до поступального руху і в році нинішньому. Відтак, варто очікувати від чернігівських поштовиків нових здобутків і подоланих рубежів.

У 2017 рік ми увійшли з новими задумами, планами та сподіваннями на кращі зміни. Наша спільна згуртованість та об’єднання зусиль дадуть змогу гідно відповісти на виклики сьогодення. Шановні земляки, нехай новий рік принесе вам мир, щастя, міцне здоров’я, злагоду і достаток, тепло і добробут в кожну оселю. Із Новим 2017 роком і Різдвом Христовим!

Iмідж

Ще статті по темі

Back to top button