Суспільство

Чернігівські МНСники хочуть зарплату, як у поліцейських і прикордонників

В одній із соцмереж працівники ДСНС активно перепощують і коментують  повідомлення Євгенія Самойленка із Дніпра, який просить колег проголосувати за петицію про заробітну плату співробітників служби.

«Зробіть репост на своїй сторінці! Скидайте всім своїм знайомим ДСНСникам посилання, нехай голосують вони, їхні рідні, друзі. Треба набрати 25 000 голосів, і Президент буде зобов’язаний  розглянути цю петицію!!! Не будьте байдужими, оскільки ви в цьому зацікавлені», – йдеться у повідомленні.

Чернігівські колеги на заклик відгукнулися. Та справа в тому, що термін голосування за петицію сплинув аж торік, і назбирати вдалося лише 501 голос.

Тож у своїх коментарях користувачі соцмереж пишуть, що треба створювати нову петицію.

Щоб прояснити ситуацію з цього приводу, ЧЕline звернувся до чернігівських МНСників. Натомість вони не приховували, що отримують недостатню платню. І навели приклад, що зарплата в начальника варти, який мало не щозміни виїжджає на пожежу чи на боротьбу з якимось іншим лихом, 4 тисячі гривень.

До того ж у простроченій петиції написано: «Вони кожну зміну ризикують своїм життям і рятують людей, не менше ніж поліція та інші силовики. Заробітна плата має бути достойна кожного рятівника, а не на рівні 2 000 грн, на які він не має змоги прогодувати та вивчити навіть одну дитину».

Ще статті по темі

Back to top button