НовиниСуспільство

Чернігівські патрульні повернули додому двох дітей-втікачів

За минулий тиждень патрульні поліцейські знайшли та повернули додому двох дітей.

Про це стало відомо з офіційної сторінки Патрульної поліції у Facebook.

Про зникнення першої дитини патрульні отримали повідомлення 31 березня о 22.30. До поліції звернулася мати 12-річного хлопчика, яка повідомила, що її дитина вранці не з’явилася у школі і до цього часу не дає про себе знати.

Екіпажу патрульної поліції, який прибув на місце, мати хлопчика показала записку, яку він залишив вдома. В записці говорилося про те, що хлопець не хоче жити з рідними.

До пошуків дитини долучилася його тітка та слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції. Більш ніж дві години правоохоронці та рідні прочісували навколишні вулиці та двори. Та результату це не дало.

Під час спілкування з матір’ю зниклого, поліцейські з’ясували, що у хлопця є кращий друг. До нього і направилися патрульні. Опитуючи школяра, вдалося встановити, що у друзів є дві схованки, у яких вони постійно проводять час. Одна з них знаходиться неподалік на спортивному майданчику, а інша в одній з багатоповерхівок також неподалік від місця мешкання хлопців.

Саме у багатоповерхівці на п’ятому поверсі і знайшли патрульні маленького втікача.

З’ясувати причину, чому дитина втекла з дому, поліції не вдалося, хлопчик не зміг пояснити своїх дій, а мати також сказала, що не ображала сина та завжди за ним доглядала. Хлопець повернувся додому.

Інший випадок стався вранці 3 квітня. На зупинці громадського транспорту екіпаж патрульної поліції помітив хлопчика на вигляд 8-10 років, який був в одній футболці, без штанів та босоніж. Патрульні одразу забрали хлопчика до машини, а один з поліцейських одягнув на нього свою куртку. Розмова з дитиною нічого не дала – хлопчик закривав вуха руками і крутив головою. Екіпаж доповів черговому та керівництву про знайдену дитину. Поліцейські вирішили об’їхати навколишні двори, бо розуміли, що роздягнена дитина далеко від дому зайти не могла.

У сусідньому дворі патрульні натрапили на хлопця, який виявився братом загубленого і вже тривалий час його шукав.

Обох братів правоохоронці доставили додому. У квартирі, де мешкає родина, на них чекала мати та ще двоє менших братиків та сестричка. Жінка повідомила поліції, що хлопчик, який загубився, хворіє на аутизм. Він знайшов заховані ключи і, поки всі спали, відчинив вхідні двері та вийшов з квартири.

Після відібрання у матері пояснень, дитину їй повернули.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button