Суспільство

Чернігівські поліцейські в очікування канадських мільйонів

Під час виступу на трирічному Конгресі Українців Канади в м. Реджайна міністр закордонних справ Стефан Діон заявив, що його уряд виділить 8,1 млн канадських доларів на фінансування проектів реформування органів внутрішніх справ України.

Проект фінансуватиметься в рамках програми канадського уряду Canada’s new Peace and Stabilization Operations Program (PSOPs).

Фінансування передбачає:

– $6,6 млн протягом трьох років на підтримку тренувального проекту, включаючи до 100 тис. дол. на проведення моніторингу та оцінки ефективності, підтримку кадетів, тренування лідерів, розвиток зав’язків з громадськістю та розвиток поліцейської академії.

– $1,5 млн буде витрачено на обладнання та екіпіровку для підвищення ефективності служби.

Також уряд Канади виділить близько 40 тис. кан. дол на проекти організації Ukrainian Canadian Congress’s Ukraine Appeal, що збирає кошти на доставку в Україну машини швидкої допомоги, обладнання для парамедиків для допомоги особам, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України.

ЧЕline поцікавився в прес-службі патрульної поліції Чернігова, чи знають хоч би щось про таку закордону ініціативу.

Прес-секретар Віталій Копистко відповів, що інформація для нього не нова, вже читав про таке в інтернеті. Щоправда, думає, якщо гроші все ж надійдуть, то їх розподілятимуть у Києві, до того ж, питання про строки, коли українська поліція отримає гроші з-за кордону, теж відкрите. Ймовірно, кошти спрямують на покращення бази всіх підрозділів, не лише на патрульну поліцію.

— Будемо раді, якщо щось перепаде і нам. Якщо ні, дуже не перейматимемося,– зазначив поліцейський.

За словами Копистка, додаткове фінансування патрульній поліції не завадило б, бо є куди його витратити. До прикладу, зараз треба готувати патрульні машини до зими. І оскільки вони на гарантії, треба проходити техогляд.

Наразі ж чернігівські патрульні намагаються вкладатися в той обсяг фінансування, який мають.

Ще статті по темі

Back to top button