Суспільство

Чернігівські поштовики розважали малечу (Фото)

В обласному центрі з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відбулось свято «Радість дитинства», вперше організоване Чернігівською дирекцією державного підприємства «Укрпошта».

На майданчику біля входу до магазину «Кругозор» зранку зібралось до півтори сотні дорослих і малих чернігівців, зокрема й діти працівників підприємства. Усі з нетерпінням чекали початку свята.

Директор регіонального представництва «Укрпошти» Олег Обушний пообіцяв, що відзначення Міжнародного дня захисту дітей відтепер стане для поштовиків традиційним. Адже, на його думку, деякі діти сьогодні взагалі обділені увагою дорослих.

– І «Укрпошта» хоча б частково турботу про дітей бере на себе. Ми, дорослі, частинку свого часу повинні віддавати дітям кожного дня, – зауважив керівник дирекції

Присутній на святі заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко схвалив ініціативу поштовиків, назвавши таке рішення мудрим і вартим наслідування.

Хлопчики та дівчатка охоче фотографувались із талісманом «Укрпошти» Листоношею Пєчкіним, брали участь у конкурсі «Пошта очима дітей», співали і читали вірші. Варто зазначити: жодна дитина не залишилась без подарунка, тож свято відбулось. Так, до речі, вважають і самі діти. Вони переконані, що Міжнародний день захисту дітей – саме їхнє свято.

– Он означает, что надо защищать детей, потому что они – будущее, – вважає 11-річний Павло Коморний. – А для того, чтобы они выросли настоящими гражданами и защитниками своей Родины, их надо воспитывать и учить.

Підтримала Павла і чернігівська школярка Анастасія, яка вважає, що у кожної дитини повинно бути щасливе дитинство.

– У мене воно саме таке, бо мама і тато про мене завжди піклуються та люблять. Я так само їх люблю, і коли виросту, захищатиму, як вони це зараз роблять для мене. Хочу побажати своїм друзям, усім ровесникам, щоб вони були щасливі.

Під час святкування працювала виставка-продаж виготовлених поштовиками власноруч речей і смаколиків. Отримані від їх продажу кошти дирекція «Укрпошти» планує перерахувати до Хмільницького дитячого реабілітаційного центру, що в Чернігівському районі.

Ще статті по темі

Back to top button