Суспільство

Чернігівські військові отримали соціальні картки (Фото)

Майже рік в Україні діє соціально-правова програма допомоги учасникам бойових дій «Соціальна картка учасника АТО». Її створено за ініціативи Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці – разом!».

Про це ЧЕline повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Близько 48 тисяч осіб вже стали власниками цієї картки. На Чернігівщині — більше тисячі.

Про це повідомив голова правління Всеукраїнського об’єднання Руслан Руденко під час науково-практичної конференції «Соціально-правовий захист та медико-психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції», що відбулася днями в Чернігові.

У рамках заходу іменні соціальні картки вручили АТОвцям області.

До речі, власник картки може безкоштовно проконсультуватись у юристів, отримати психологічну підтримку. Також він може користуватися знижками на придбання товарів у визначених торгових мережах. Крім того, бійцям АТО та членам їхніх сімей пропонуються освітні, оздоровчі послуги та програми дозвілля для дітей.

Отримати соціальну картку може кожен військовослужбовець, який є учасником бойових дій і має відповідне посвідчення.

Під час конференції також обговорили питання соціальної підтримки та працевлаштування учасників АТО, їхнього правового забезпечення, виділення земельних ділянок тощо.

До уваги! Охочі отримати картки можуть ознайомитися з деталями на сайті Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці – разом!».

Працює безкоштовна гаряча лінія: 0 800 507 575.

Ще статті по темі

Back to top button