Суспільство

Чернігівських призовників провели до армії (Фото)

Сьогодні, 19 квітня на площі біля храму Великомучениці Катерини відбулися урочисті проводи призовників до лав Збройних сил України та інших військових формувань.

50 юнаків із Сіверського краю спершу пройдуть підготовку в навчальних центрах, після чого нестимуть службу в Повітряних силах ЗСУ та підрозділах Національної гвардії України.

Загалом же із Чернігівської області під час цьогорічного весіннього призову до військових частин Збройних сил та інших військових формувань буде відправлено 450 осіб. 110 із них служитимуть у Національній гвардії, 70 — у Державній спеціальній службі транспорту, решта – у лавах Збройних сил України.
Урочиста частина відправки новобранців відбулася поряд із пам’ятним знаком «Борцям за волю і незалежність України».

Молебень за Україну та воїнів, які загинули на війні на сході, провів настоятель кафедрального собору святої великомучениці Катерини, протоієрей Роман Кіник. Надалі він свяченою водою благословив і окропив юнаків та вручив кожному майбутньому військовослужбовцю «Молитовник воїна».

Усі призовники отримали обереги з рук матерів воїнів, які загинули під час антитерористичної операції та ляльки-мотанки «Подорожниці», що для них власноруч виготовили дівчата з Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Джерело: Північний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button