Суспільство

Чернігівський чемпіонат з боулдерингу присвятили загиблому альпіністу (Фото)

Майже 40 спортсменів-скелелазів у вихідні зібрались у Чернігові на боулдеринговому полігоні навчального корпусу центру ТОВРДМ, що по вулиці Захисників України, 3-Б.

4 березня тут провели Відкритий чемпіонат із скелелазіння. Окрім чернігівських спортсменів, у заході взяли участь і скелелази з Києва. Учасники мали пройти визначену кількість маршрутів різної складності.

Змагання присвятили пам’яті чернігівського альпініста Олександра Науменка. Чоловік загинув унаслідок сходження лавини під час підйому на найвищу вершину Грузії (гору Шхара). Трагедія сталась 8 серпня 2016 року.

Участь у змаганнях взяла і дружина Сашка – Тетяна Науменко. Дівчина теж захоплюється скелелазінням, завдяки якому кілька років тому і познайомилась із чоловіком.

«Це не моя ініціатива приурочити чемпіонат пам’яті Сашка. Він не любив публічності. Але мені дуже приємно, що його пам’ятають і поділяють мій біль».  

На чемпіонаті Тетяна трохи не дотягнула до призового місця, посівши 4-ту сходинку.

«Суперниці були надзвичайно сильними. А тому зробила висновок – треба більше займатися», – Тетяна Науменко.

За підсумками змагань, організатори визначили переможців. У чоловічій групі ним став чернігівець, а от медаль за перше місце в жінок разом із власницею поїхала до Києва. Призери чемпіонату отримали цінні подарунки від спонсорів.

Чоловіки:

1-ше місце – Масюк Артем (м. Чернігів);
2-ге місце – Щербаков Вадим (м. Чернігів);
3-тє місце – Кухар Антон (м. Київ).

Жінки:
1-ше місце – Гуназа Катерина (м. Київ);
2-ге місце – Бахова Катерина (м.Київ);
3-тє місце — Ликова Олена (м.Чернігів).

Фото із соцспільноти «Sports «Che»».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button