Суспільство

Чернігівським поліцейським заборонили мати акаунти в російських соцмережах

Чернігівські поліцейські не можуть вести сторінки у російських соцмережах. Згідно нового наказу, працівники всієї поліції повинні покинути російські ресурси – В Контакте, Однокласники і в подальшому не створювати нові.

Цим хочуть мінімізувати доступ російської сторони до особистих даних працівників поліції. Навіть є така інформація, що ФСБ періодично моніторить сторінки в соцмережах і бере звідти необхідну інформацію.

Про це повідомив старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції в м. Чернігові, майор поліції Віталій Копистко.

На базі Постанови Кабінету Міністрів України  від 21 жовтня 2015 р. № 851 «Деякі питання використання доменних  імен державними органами в українському  сегменті Інтернету» був підписаний наказ від 7 грудня 2015 року:

Окрім заборони працівникам поліції мати акаунти в російських соцмережах, згідно цього наказу посадові особи повинні використовувати для здійснення службового листування виключно електронні поштові скриньки, що розміщені на серверах, які перебувають у доменній зоні GOV.UA або .УКР.

«В чернігівське управління цей наказ надійшов 16 березня 2016 року. Начальник поліції зібрав увесь особовий склад і одразу з ним ознайомив.

Якщо працівник поліції ослухається і залишить або створить сторінку в забороненому домені, то на нього чекає дисциплінарне стягнення», — уточнив Віталій Копистко.

За його словами, це робиться з метою запобігання можливого витоку службової інформації, а також використання особистої інформації працівників національної поліції України в інформаційних операціях російських спец служб.  ФСБ постійно моніторить сторінки поліцейських і «знімає» усю необхідно інформацію.

«Це не перша спроба обмежити спілкування працівників поліції в соцмережах. Щось подібне озвучували ще в  2013 році. Але тоді це було більше схоже на рекомендацію, аніж на наказ», — розповів поліцейський.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Хмм а вы не забыли случайно, кто наш мер? Ребята не будут общаться в соц.сетях со своими друзьями, а золотой в то время сможет достать любую информацию, какую захочет…

    1. Да, не думаю, что есть такая информация, какую Атршенко не сможет достать для своего патрона, пока он находится на посту мера! Уверена, что в Ростов регулярно поступают весточки из Чернигова

Back to top button