Суспільство

Чернігівським школярам допомогають визначитися з професією

Профорієнтаційний проект під такою назвою реалізує служба зайнятості з метою надання допомоги школярам у виборі майбутньої професії.

У його рамках проводять інтерактивні профуроки «Світ професій: погляд у майбутнє» та «Правильний вибір професії – запорука життєвого успіху». Фахівці служби зайнятості наголошують, що популярні серед молоді професії не завжди мають попит і є затребуваними на ринку праці. Отже, вибираючи професійне майбутнє, необхідно враховувати низку факторів – власні побажання, психологічні особливості, здібності та нахили, а також, що не менш важливо, затребуваність професії на сучасному ринку праці. Для кращого сприйняття інформації школярам демонструють слайди та відеоролики профорієнтаційного спрямування.

Крім того, юнакам і дівчатам пропонують відвідати центр зайнятості та пройти тестування на професійну спрямованість, за результатами якого можна визначити сферу професійних інтересів, необхідність розвитку певних професійно-важливих якостей, скласти особистісну характеристику. Це допоможе обрати професію до душі, побудувати вдалу професійну кар’єру, стати професіоналом своєї справи й успішною людиною.

Джерело: Обласний центр зайнятості

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button