Суспільство

Чернігівським водіям доведеться розкошелитися на нові аптечки

Міністерство охорони здоров’я готує нові рекомендації щодо вмісту аптечок у машинах українців. Медики запевняють, що йдеться не про якісь примхи, а про реальні потреби, адже до 80 % смертей унаслідок ДТП стається через надмірну втрату крові, що її не можна зупинити завдяки нинішньому вмісту аптечок. Тому водіям доведеться суттєво оновити їх склад після того, як правила почнуть діяти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні збільшують сферу контролю

Зі старого списку приберуть зеленку, йод і всі препарати з терміном придатності. Натомість неодмінно мають бути сучасні джгути, а ще термоковдра й еластичний бинт. В аптечках залишать рукавички, пластир, ножиці з тупими кінцями та клапан для штучного дихання, а розмір перев’язувальної косинки збільшать. І під питанням поки що шини для фіксації кінцівок і бинт, який спиняє кров.

Журналісти підрахували, що за найскромнішими цінами на новий варіант аптечки водіям доведеться витратити 600 гривень. Однак у міністерстві досі не знають, коли ж затвердять наказ і яким буде остаточний перелік позицій у ньому. Якщо туди потрапить кровоспинний бинт, то він один, якщо найефективніший, виробництва Ізраїлю, коштуватиме не менше 1000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із лютого побільшає доступних ліків

До речі, чернігівські водії, з якими ЧЕline вдалося поспілкуватися, ще не знають, як ставитися до такої новації. З одного боку, людське життя – безцінне. З іншого, чи стануть нові аптечки в нагоді при ДТП – хтозна.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Не являясь медработников, водитель при дтп сначала должен вызвать неотложку (из неофициальных рекомендаций представителей МОЗ )

Back to top button