Суспільство

Чернігівці активно шукають вільне житло на новорічні свята

Українці почали дуже активно планувати новорічні свята.

Так на дати з 30 грудня по 4 січня у Львові вже зайнято 72 % номерів, у Києві – 54 %, в Одесі – 48 %.

Хітом новорічного відпочинку, як і в минулі роки, стануть Карпати. Покататися на лижах або просто поніжитися в закритому басейні – ось програма-мінімум відпускників.

З такими вимогами ще можна підшукати номери із заїздом 30 грудня і виїздом 3 січня. Ціни за номер на двох за чотири ночі – від 9 600 до 13 600. Плюс – їжа в ресторанах, утім, в деяких будинках і віллах передбачена можливість готувати самому. Якщо ви не фанат лиж, то практично в цей же бюджет можна вкластися, знявши номер у готелях.

Наприклад, в Івано-Франківську на ті ж дати, з 30 грудня по 4 січня, номер на двох коштуватиме від 6 000 (маленький, усього 21 метр, але романтичний) до 11 400 тис. грн за трикімнатні апартаменти площею 91 квадрат . А в Закарпатті пропонують розміщення від 9 тис. грн за номер «класік» до 12 600 тис. грн за «люкс». Ужгород бронюється теж дуже активно. Уже зайнято 66 % номерів, виставлених на сайті.

Холодне море – задоволення на любителя. Але в Одесі знайдеться, що робити в будь-яку погоду. П’ять днів на двох на Дерибасівській коштуватимуть від 8,2 тис. грн (зі сніданками). А на Грецькій – від 3,6 тис. грн.

Якщо готові жити в хостелі, то варіанти можна підібрати й дешевші. Наприклад, є двомісні номери на дати після 1 січня по 300 грн.

Щоправда, туалет і ванна в цьому варіанті спільні. Є й любителі зустріти Новий рік у будинку за містом. Під Харковом, наприклад, зняти двоповерховий будинок з усіма зручностями, розрахований на чотирьох, у звичайні дні коштує 800 грн. Але на зимові свята ціни підвищені.

«З 31 грудня по 2 січня і 7-8 січня зняти будиночок можна по 2 тис. грн / добу, в інші дні до 14 січня по 1,5 тис. грн, потім – звичайні ціни», — розповіли орендодавці.

Так, незалежно від регіону, бюджет виїзного новорічного свята від 5 тис. до 15 тис. грн на двох, без особливого шику, просто проживання. З урахуванням дороги, їжі і розваг – множимо на два.

Показово, що середня ціна на п’ять днів скромних новорічних апартаментів, незалежно від регіону, практично така ж, як середня зарплата в Україні (5 358 грн.).

Джерело: ua.today

Ще статті по темі

Back to top button