Суспільство

Чернігівці можуть навчатись риборозведенню

В Україні підготували практичний посібник про фермерське розведення риби. Вчені та підприємці рибної галузі зібрали разом усі секрети успішного ведення бізнесу: від пошуку водойми до особливостей догляду за різними видами риби і планування реалізації.

Перший в Україні практичний посібник «Сучасна аквакультура: від теорії до практики» створило Держрибагентство. Про це інформує прес-служба Мінагрополітики.

У довіднику висвітлена інформація, як розводити в рибних фермах традиційних для України видів риб (коропа, білого і строкатого товстолобиків, білого амура, чорного амура, карася, лина, веслоноса, щуки, європейського сома) і перспективних видів риб, які можуть бути об’єктами бізнесу (осетрових, форелі, вугра, нефритового окуня тощо). Також надана інформація щодо перспектив виробництва в умовах аквакультури молюсків і креветок.

Довідник розміщений у відкритому доступі. Він покликаний дати елементарну і первинну інформацію для початківця, як розвивати водне господарство. Співавтор посібника Любомир Гайдамака вважає, що цим бізнесом може займатися кожен.

Керівництво «Сучасна аквакультура: від теорії до практики» підготовлено саме для допомоги в створенні малого та середнього бізнесу в сфері аквакультури.

У посібнику викладено основи ведення бізнесу як на ставкових рибницьких господарствах, так і з застосуванням високотехнологічних систем.

Ще статті по темі

Back to top button