Суспільство

Чернігівці не померзнуть: у домівках буде тепло до середини квітня

Чи вдарить оголошений надзвичайний стан в енергетиці по чернігівцях – таке запитання поставив сьогодні Чернігівський міський голова керівникам «ТЕЦ» та «Облтеплокомуненерго» на розширеній нараді в Чернігівській міській раді.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Згідно з відповіддю заступника директора з постачання та збуту теплової енергії  КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «Технова» Володимира Кривенка, зараз це підприємство скоригувало виробництво: зменшило споживання вугілля до 1 тонни на добу і натомість збільшило споживання газу.

На сьогодні один котел ТЕЦ працює повністю на газу, а інші на змішаному паливі (це вугілля і газ). Але обсяги виробленої електричної та теплової енергії не змінилися, і в цьому режимі підприємство готове забезпечувати їх і надалі відповідно до потреб споживачів.

Отже, тепло в домівках чернігівців до кінця опалювального періоду гарантовано буде. Наявних запасів вугілля підприємству вистачить на місяць, і на сьогодні його постачання маленькими партіями продовжується.

Директор ПАТ «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко на нараді та в своєму подальшому коментарі журналістам повідомив, що на сьогодні підприємство працює штатно. Якщо виникне надзвичайна ситуація, то в реверсному режимі передати тепло від ОТКЕ в частину тих мереж, які обслуговують споживачів ТЕЦ, технічно можливо. Але, на його думку, такої необхідності виникнути не повинно.

На випадок запровадження граничних рівнів постачання електроенергії для підприємств ОТКЕ заздалегідь розробило графіки роботи в зміненому режимі. І навіть якщо буде необхідність у відключеннях об’єктів теплопостачання, це буде робитися не хаотично, як у 2014 році, а за збалансованим графіком – так, що населення цього не відчує.

Ще статті по темі

Back to top button