Суспільство

Чернігівці не поспішають бути наставниками для сиріт

Лише двоє чернігівок хочуть стати наставниками для сиріт області, які перебувають в інтернатах. Вони подали свої заявки до обласного центру соціальних служб і принесли свої біографії. Хто ці жінки, в центрі не розголошують. Однак, кажуть, одна з цих двох чернігівок захотіла бути наставницею для дівчинки. Кандидатуру дитини поки що не обрали.

Нині в дитячих будинках виховують 122 дітей. Вони і є претендентами для наставництва. Таку форму опіки запропонували члени громадської організації «Одна надія» за ініціативи Уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби.

Нині таку методологію визнали на державному рівні. Тепер Міністерство освіти затверджує план і методику навчання майбутніх наставників, які допомагатимуть малечі соціалізуватися.

Наставництво – це не форма сімейного виховання і не патронатна сім’я. Наставником може стати будь-яка доросла людина, яка власним прикладом і зразком може допомогти дитині. Стати другом для дитини можна не менше ніж на два роки. Та поки що на Чернігівщині ніхто не поспішає стати наставником для таких дітей.

В обласному центрі соціальних служб розповідають, що наразі інтенсивних пошуків наставників не влаштовують, адже обов’язкова умова – пройти навчання. Міністерство освіти ще не затвердило планів для тренінгів. А відтак в Україні на наставників чекають більше тисячі претендентів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button