Суспільство

Чернігівці пропонують змінити дату святкування Дня міста

Змінити дату святкування Дня міста у своїй петиції пропонує Богдан Сурай. На його думку, доречніше буде відзначати цю подію 27 березня, адже саме цього дня 1623 року Чернігів отримав Магдебурзьке право.

«Святкування саме цієї дати відповідатиме цінностям сучасного Чернігова і громади, які прагнуть більше прав і відповідальності», – наголошує автор ініціативи.

Також, за словами Сурая, ця дата більше відповідає процесам євроінтеграції і децентралізації громад. Петицію опублікували на сайті міськради у відповідному розділі лише сьогодні, і вона вже встигла зібрати 11 підписів. Крім того, в іншому клопотанні містяни пропонують «запросити до Чернігова з концертом на День міста ансамбль «Сябри».

Як відомо, зараз Чернігів святкує День міста за радянською звичкою – у день, коли Червона армія звільнила місто від нацистських окупантів, 21 вересня.

Минулого року в День міста чернігівців із концертними програмами розважали популярні співаки Олег Винник і Тіна Кароль. Тоді на святкові заходи з міського бюджету витратили близько 340 тисяч гривень.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button