Суспільство

Чернігівці просять підтримки у питанні фінансування соціального таксі

Соціальне таксі для людей з особливими потребами, — петиція з такою назвою була створена у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

«У нашому місті є категорії осіб з інвалідністю, які без соціального таксі залишаються заручниками домівки і не мають змоги вирішити свої соціальні, медичні, освітні та реабілітаційні потреби . Станом на 1 січня 2018 року у Чернігові потребу у транспортних послугах мають приблизно 4343 особи», — пише автор петиції Надія Лозбень.

Змінити цю ситуацію на краще допомагало соціальне таксі, що працювало у 2016-2017 роках за кошти міського бюджету у рамках бюджету участі через громадську організацію «Логос». На жаль, на 2018 рік ані з бюджету участі, ані з міського бюджету фінансування соціального таксі не передбачено, а відтак, люди з особливими потребами будуть позбавлені найменшої можливості дістатися необхідних закладів у місті й не бути ізольованими у чотирьох стінах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові хочуть увічнити ім’я Каденюка

«Просимо підтримати петицію про фінансування соціального таксі з міського бюджету Чернігова. Ми розуміємо, що одна машина соціального таксі не задовольнить усіх потреб, але допоможе людям з особливими потребами бути соціалізованими та інтегрованими у суспільство, а не проживати своє життя самотньо. Варто продовжити ініціативу роботи соціального таксі, адже воно працює у багатьох містах України. Ми хочемо, щоб Чернігів не був винятком у цій ситуації», — звернулася до чернігівців Надія Лозбень.

До кінця збору підписів залишилось 26 днів.

Станом на 11 лютого петицію підписали 118 осіб з 250 необхідних.

ЗАРАЗ ЦЕ ЧИТАЮТЬ: Масляна-2018: дата і традиції

Ще статті по темі

Back to top button