Суспільство

Чернігівці розпрощаються з російськими соцмережами та сервісами

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про блокування соцмереж «Вконтакте» та «Однокласники» та інших російських ресурсів на території України.

Про це йдеться в указі № 133/2017 від 15 травня на сайті Президента. Цей указ набирає чинності від дня його опублікування в офіційних виданнях.

Зокрема, нові санкції проти Росії передбачають блокування доступу до таких популярних соцмереж, як «ВКонтакте» й «Однокласники». Також доступ буде заблоковано до всіх сервісів «Яндексу» – «Яндекс.Деньги», «Яндекс.Новости», «Яндекс.Почта», Метро, Каса, Календар, Кінопошук, Авіа, Веб-майстер, Відео, Погода), крім головної сторінки «Яндексу».

Під санкції потрапляють і «Mail.Ru Group», сайти антивірусних компаній «Лабораторія Касперського» і DrWeb. Також буде заблоковано активи, заборону на транзакції і мовлення російських телекомпаній: «ТВ Центр», РБК, ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Зірка», ТНТ, РЕН, ОТР.

Загалом, у санкційному списку опинились 468 юридичних і 1228 фізичних осіб. Термін санкцій для юридичних осіб продовжується терміном на 1-3 роки, для фізичних – терміном на 1-5 років, а також – безстроково.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Тупомордые пузаны! Они сделали аналоги и внедрили их, чтобы блокировать?! Калеки умственного труда! На 1С вся Украина стоит, а они блочат! Ох и идиоты!

  2. Люди миллионы тратили на продвижение своих ресурсов и компаний в Яндекс-директ, SEO, SMM Vk и тут наши «слуги народа» выявили смекалку добить стартап-проекты блоктровкой. Нет слов…

  3. Та они понарушали все законы и права граждан! Наплевали на конституцию в очередной раз! Сколько может это продолжаться?!

  4. Допустили националистов к власти? Пожинайте теперь плоды…

Back to top button