Суспільство

Чернігівці солідарні з кримськотатарським народом (Фото)

18 травня – День вшанування пам’яті жертв депортації кримських татар у 1944 році, а також День боротьби за їхні права.

Із нагоди вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня понад 300 чернігівських школярів взяли участь у патріотичному флешмобі «Крим – це Україна».

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

На схилі біля Кафедрального собору святої великомучениці Катерини учасники заходу зобразили карту Криму та розгорнули великий імпровізований Державний Прапор України.

На мітинг біля пам’ятного знака «Борцям за волю та незалежність України» в рамках відкритого обласного заходу «Нескорений Крим» зібралися представники кримської громади в області, громадські організації, школярі, представники влади, небайдужі чернігівці, аби вшанувати пам’ять жертв геноциду кримських татар.

На майданчику біля Катерининської церкви експонувалася виставка, присвячена анексії Криму, яку підготували представники ГО «Кримська громада».

Від Катерининської церкви учасники заходу вирушили патріотичною ходою до Кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, де всі охочі змогли переглянути концертно-мистецьку програму.

Захід продовжився круглим столом «Актуальні питання та перспективи внутрішньо переміщених осіб з Криму».

Учасники зібрання обговорили роль національно-патріотичного виховання у відновленні територіальної цілісності України.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button