Суспільство

Чернігівці, які постраждали на виробництві, отримуватимуть санаторно-курортне лікування за новим порядком

Постановою правління Фонду соціального страхування від 24.05.2017 року № 33 затверджено Порядок відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих унаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Відтепер потерпілі внаслідок нещасного випадку на виробництві або профзахворювання, які згідно висновку МСЕК мають право на санаторно-курортне лікування, можуть вільно вибирати санаторно-курортний заклад, розташований на території України, відповідно до медичних показань за профілем лікування.

Для взяття на облік і для отримання путівки потерпілі (або уповноважені ними особи) подають до робочих органів Фонду такі документи:

— заяву за встановленою формою (із зазначенням назви санаторно-курортного закладу та його місцезнаходження);

— висновок МСЕК про потребу потерпілого в санаторно-курортному лікуванні;

— медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;

— індивідуальну програму реабілітації (за наявності);

— копію паспорта потерпілого та особи, яка супроводжує потерпілого (якщо таку потребу визначено комісією МСЕК).

На підставі вказаних документів робочий орган Фонду погоджує з санаторно-курортним закладом прийняття потерпілого на санаторно-курортне лікування та укладає тристоронній договір (санаторій, потерпілий, Фонд). Граничний розмір витрат на одного потерпілого на поточний рік для відшкодування вартості ліжко-дня санаторно-курортного лікування через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам, із якими укладено відповідні договори, затверджується правлінням Фонду.

Робочі органи Фонду компенсують витрати на проїзд до санаторно-курортного закладу і назад потерпілому згідно із проїзними документами (квитки, квитанції на постільну білизну та транспортування багажу). Якщо потерпілий має право на безкоштовний проїзд, відповідно до чинного законодавства, то відшкодування витрат провадиться з урахуванням пільг.

У разі невикористання потерпілим права на санаторно-курортне лікування у зв’язку з відмовою від забезпечення путівкою вартість путівки не компенсується.

Джерело: Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Чернігові

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button