Суспільство

Чернігівці за рахунок міського бюджету пропонують реалізувати масштабний інфраструктурний проект

«Централізована каналізація у приватному секторі міста Чернігова на 2018-2025 роки» — петиція з такою назвою створена у відповідному розділі на сайті міської ради.

Близько 50 тис. мешканців приватного сектору не можуть користуватись такими досягненнями цивілізації, як централізована каналізація.

«Доводиться обмежувати себе у споживанні води: посуд мити швидко, душ приймати похапцем, а про повну ванну взагалі можна забути. Адже вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує щонайменше 270 гривень за 3,6 метра кубічних стоків. І на таку «послугу» субсидія не розповсюджується», — пише автор петиції Володимир Грецький.

Тому для скидання стічних вод населення продовжує користуватися септиками або вигрібними ямами, з яких відходи життедіяльності людини потрапляють у ґрунт. Близько мільйона кубічних метрів в рік забруднених каналізаційних стоків впродовж десятків років зливається у поверхневі шари ґрунту, забруднюючи його. Такий вид каналізації може негативно вплинути на екологічний стан джерел водопостачання для всього міста.

«Екологічний стан природних водойм, поверхневих і ґрунтових вод в місті критичний. Пригадайте Стрижень, Білоус… А це непомітно, але впливає на стан здоров’я всіх мешканців Чернігова», — зазначає Володимир Грецький.

Пропонується за рахунок міського бюджету прокласти вуличні колектори централізованої каналізації, а підключення кожного будинку до колектору — за рахунок власника будинку.

Станом на 24 серпня петицію підписали 52 особи з 250 необхідних.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button