ІнфраструктураНовиниСуспільство

Чернігівці збунтувались проти перейменування вулиці «на честь кладовища»

Нещодавно в мікрорайоні Бобровиця відбулись збори жителів вулиці Яцівська (колишня вулиця Менжинського).

Люди кажуть, що зміна назви вулиці пройшла без їх відома і згоди.

Як виявилося, місцеві жителі категорично проти назви «Яцівська», яка викликає асоціацію з цвинтарем і похоронами.

У результаті, вони звернулися з проханням до міської ради, щоб змінити назву вулиці Яцівська на вулицю Привітна. Цю назву вони самі запропонували і підтримали.

«Нова назва вулиці Яцівська, ви просто не уявляєте наскільки це моторошно і не приємно вимовляти. Усі категорично проти такої назви. На вулиці розташовано 27 дворів і у жодного жителя не спитали думку.

Хто називає вулиці на честь кладовища? Тут проживають привітні люди і тому ми хочемо змінити назву вулиці Яцівська на Привітну», — розповіла мешканка вулиці Наталія Середа.

«Вулиця не є приватною власністю її мешканців і ніхто їх згоди питати не повинен. Пропозиції обговорювалися довго і був час сказати свою позицію.

Назва вулиці Яцівська — історична і я впевнений, що у противників цієї назви нема жодного шансу її змінити. Але, відповідно до закону, вони мають право подавати свою пропозицію і проводити її через сесію міської ради»,– повідомив  радник голови Чернігівської облдержадміністрації з питань декомунізації Василь Чепурний.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. бедные люди. Назвали бы еще их улицу Байковая или Бабий яр сразу, че мелочиться?! Если им нужно подавать запрос через сессию, то вариантов, что примут решение в их пользу крайне мало. 6 сессия была тому отличным примером. Не смотря на все просьбы и заявления горожан, Атрошенко не только не убрал таможенный терминал на Жабинского, но и дал весьма разплывчатый комментарий о возможных сроках продления аренды (((

    1. а вы хотели конкретики? не, это не в атрошенковском стиле. тогда нужно будет отчитываться, почему не сделано, а зачем ему этоделать, если грубо говоря ему пофигу на людей и их нужды! лишь бы бизнес шел хорошо, а люди сами со своими проблемами порешают.

  2. Атрошка опять отмывает деньги, смена имен улиц никому нафиг не нужна кроме тех кто на этом заробатывает , а еще зоолотой батон додумался так назвать улицу, вообще страх потерял перед народом

Back to top button