Суспільство

«Чорна документація «Чернігівводоканалу», або Хто заплатить 33 мільйони гривень кредиту

Чорну документацію вилучили працівники прокуратури області та СБУ в комунальному підприємстві «Чернігівводоканал». Учора там був справжній аншлаг. Інформацію в ЗМІ запустили журналісти телеканалу «Дитинець».

Учора ввечері на «Водоканалі» зібралися всі силові структури. Нині слідчі відділу прокуратури області проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем особами, які очолювали КП «Чернігівводоканал» у період з 2004 по 2016 роки, внаслідок яких державним інтересам завдано збитків на суму 33 млн грн (ч. 2 ст. 364 КК України). Про це повідомляє прес-служба Чернігівської обласної прокуратури.

Слідчі повідомляють, що в 2007 році «Чернігівводоканал» отримав 20 млн доларів кредиту. Їх могли б погасити з грошей, що надходили від чернігівців за оплату послуг, та чомусь тодішнє керівництво цього не зробило, і з серпня 2015 року припинило виплати. А відтак, ця сума зросла. Тепер заборгованість становить 33 млн. Таким чином, погашення кредитних зобов’язань за договорами субкредитування перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку повністю відбулося за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету України, тоді як отримані від споживачів кошти підприємство використало на власні потреби.

Нині слідчі прокуратури шукають доказів. У «Чернігівводоканалі» поки що не коментують.

Ще статті по темі

Back to top button