Суспільство

Декомунізація в дії: щорський Ленін чекає на вердикт у бур’янах (Відео)

Демонтований кілька місяців тому пам’ятник Леніну у Щорсі зберігають просто неба – на території приватного акціонерного товариства «Комунальник». Що робити з декомунізованим «вождем», ще не знають, адже досі не знайшли відповіді на запитання – з чого був зліплений 6-метровий Ілліч. Проте логіка підказує: якби 7-тонний пам’ятник був виготовлений із цінного матеріалу, то він не валявся б у бур’янах, а, ймовірно, повторив би долю чернігівського Леніна, який невідомо куди подівся.

– Ленін зараз знаходиться на підприємстві. Поки він не виставлявся на аукціон, не обговорювали питання його продажу. Проводиться аналіз, з якого металу він був зроблений. Під охороною. У надійному місці? — розповів міський голова Щорса Олександр Медведьов

Демонтований пам’ятник вождю світового пролетаріату завезли до двору «Комунальника» і поклали на кілька дерев’яних брусів. Охороняє підприємство (а заодно й Леніна) одна людина. Охоронець запевняє, що охочих викрасти комуністичного ідола ще не було.

На поваленому Леніну баталії в Щорсі не завершилися: прикордонний райцентр добряче закрутило в декомунізаційному вирі. Адже місто потрапило до списку населених пунктів, які підлягають перейменуванню.

–Все Верховна Рада вирішує. На громадських слуханнях до остаточної точки не прийшли, — зазначив Олександр Медведьов.

Очевидно, що місту Щорсу повернуть історичну назву – Сновськ, на честь річки Снов, на якій збудований райцентр.

 

Ще статті по темі

Back to top button