Суспільство

Депутат від «Нашого краю» пропонує зацікавити молодих лікарів роботою в Чернігові

Депутат Чернігівської міської ради від політичної партії «Наш край», головний лікар міської дитячої поліклініки № 2 Ганна Якубова пропонує створити умови для роботи молодих лікарів, аби вони залишалися працювати в місті. Із відповідним запитом вона звернулася на черговій сесії міської ради.

За її інформацією, на сьогодні в Чернігові ситуація із кадровим забезпеченням медичних закладів лікарями є майже критичною. Значна кількість досвідчених фахівців уже досягла пенсійного віку, натомість їх заміна новими кадрами не відбувається. Річ у тім, що молоді спеціалісти після проходження інтернатури не залишаються працювати в Чернігові, хоча на їхню підготовку на цьому етапі витрачають кошти саме міського бюджету.

«Молодь хоче працевлаштуватися в більш привабливих регіонах чи навіть за кордоном, а місто витрачає кошти на підготовку і не має фахівців», – наголосила депутат від «Нашого краю».

За офіційними даними, на підготовку одного лікаря-інтерна з лікувальної справи (терапія, педіатрія, сімейний лікар) із місцевого бюджету у 2016 році витрачалося понад 32 тис. грн, у 2017 році – майже 42 тис. грн.

Термін підготовки лікаря терапевтичного профілю становить 2 роки, хірургічного – 3 роки. На сьогодні по Чернігову розподілений 31 лікар-інтерн, що коштує для міського бюджету понад 1 млн 380 тис. грн. Вимога відпрацьовувати певний термін після закінчення вишу нині не чинна.

«Вважаю за необхідне розробити механізм укладання угоди з випускниками медичних вишів щодо подальшого відпрацювання на певній посаді лікаря в Чернігові. У такий спосіб ми зможемо закріпити лікарів для мешканців міста і не будемо за кошти наших платників податків готувати спеціалістів для інших регіонів і країн», – йдеться в тексті звернення Ганни Якубової.

Також вона вказує на необхідності передбачити стимулюючий соціальний пакет для молодих лікарів.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button