Суспільство

Учасники АТО вимушені боротися за гарантоване право безкоштовного проїзду (Фото)

Формат круглого столу «Бійці АТО – шлях до порозуміння» вже з перших хвилин охарактеризувався підвищеною тональністю! Перевізники не розуміють атошників-пільговиків і навпаки! Сторони обстоюють свої права й інтереси, не забуваючи про власний зиск, тож порозуміння навряд чи досягнуть! Фрази «у нас не буде діалогу», «ми зараз підемо звідси», «ми не хочемо з вами спілкуватися», «ви не на нашому боці» лунали вже з перших хвилин.

13072026_1081511255239303_1125415486_o

Володимир Шинкаренко, учасник АТО: «…ні облрада, ні міськрада не відрядили на цю зустріч. Ми не прийшли просто так поговорити! Ми прийшли вирішувати питання. А таке враження, що тут самі політикани та популісти! Ми розчарувались і в державі, і в нашій місцевій владі…»

Сергій Вакуленко, депутат фракції «Наш Край»: «…держава і влада на місцях повернулися спиною до людей! Сьогодні не слід чекати допомоги від Президента, який ветував законопроект, що передбачав винайти кошти за рахунок субсидій інших пільгових категорій! Тобто в одних забрати, а іншим дати – це не вихід. Збираємося і своїми силами вирішуємо це питання сьогодні…»!

13090800_1081511311905964_881830754_o

До бюджету 2016 року не було закладено компенсації на пільговий проїзд для учасників АТО, ветеранів та інших категорій громадян! Ініціативна група, до якої долучилися воїни АТО, юристи, перевізники та депутати міськради, зібралася 27 квітня, аби обговорити перспективи надання пільгового проїзду окремій категорії громадян! Пропозиція до перевізників така: залежно від кількості місць в автобусі, возити своїм коштом!

Володимир Коваленко, перевізник: «…ми возимо людей безплатно… пільговиків уже понад 10 років! Але наше підприємство через це втрачає до 80 000 гривень щомісяця. Питання не в тому, що ми не хочемо! Ми хочемо і возимо! Але всьому є межа і край!..».

13106796_1081511328572629_919785862_o

Варто зазначити, що жодного представника на засіданні перевізників не було, жодного представника з мерії чи облдержадміністрації. Жоден чиновник не поцікавився цим питанням, і просто плюнув в обличчя підприємцям і громадянам! Висновок зустрічі невтішний – вирішити питання та домовитися не вдалося! Розійшлися кожен при своїх…. Перевізники жаліються, що працюють зі збитками, ветерани кивають на державу та місто – віддайте те, що ми заслужили кров’ю, захищаючи Батьківщину!

Бійці АТО просять пустити їх у цей бізнес – дати дозвіл, ліцензію на перевезення! Дайте нам працювати! А в місті і в області від них відвертаються! Присутні нарікають, що обирали мера та депутатів а тепер на їхні проблеми всім начхати!

Ймовірно, акції протесту з вимогами повторюватимуть у Києві вже після травневих свят.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. А меру насрать на наших бойцов, которые спасибо смогли вернуться из АТО! Сложно было хотя бы проявить каплю уважения и прислать людей на встречу??

  2. Этим наш мэр и отличаеться , срать ему на Атошников да и вообще на людей срать , даже такуую мелочь как бесплатный проезд организовать не может . что уж там говорить о других вещах

Back to top button