Суспільство

«Дискримінація» через реєстрацію: свідомі депутати врятували дітей від комерційної інновації мера

Родини, які працюють в обласному центрі, розвивають економіку і сплачують податки до міської казни, але не прописані в Чернігові, уже кілька днів перебувають у передінфарктному стані. Усе через «інновацію» Чернігівської міської ради – ввести плату за освіту та лікування «чужих» дітей.

Питання «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами (іншими органами місцевого самоврядування) у сфері надання послуг у 2018 році» розглядали сьогодні, 30 листопада, на засіданні сесії Чернігівської міської ради.

Суть цього питання проста – якщо громада, в якій зареєстрована дитина, відмовляється платити до мерії за «послуги», то платити повинні батьки.

Утім, завдяки фракції партії «Наш край» чимало чернігівських родин вдалося врятувати від непосильного фінансового тягаря. Адже неважко спрогнозувати, як багато громад області погодиться грати під дудку чернігівських «демократів» і брати участь в антиконституційному абсурдному проекті.

За ініціативи депутата від фракції «Наш край» Віктора Бистрова з проекту рішення прибрали пункти, згідно з якими в разі відмови громад зобов’язували платити батьків.

Але позиція чернігівського міського голови Владислава Атрошенка дивує.

«Усі за все мають платити. Це нормальна світова практика. Якщо хтось отримує послуги, то треба платити», – зазначив міський голова Владислав Атрошенко.

Дивно, адже БЕЗКОШТОВНА загальна середня освіта українцям гарантована Конституцією України. Чи, бува, немає намірів у чернігівської влади плюнути в головний документ країни? Бо в обличчя сотень чернігівських родин вони вже плюнули…

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Предлагаю сделать проезд всего автотранспорта по городу Чернигову платным — один км. — одна гривна, а то что бесплатно новый асфальт разрушать.

  2. Ну как черниговцы, нравится мэр ща которого голосовали? В ваших руках инициировать его отставку, иначе будет еще много всяких безумных новаций.

  3. какая конституция, в Тернополе мамочки миську раду штурмуют, а у нас что — меер смотрит на сподвижников — солью чистой дороги центральные посыпаем, экспооримент…у меня от пескосолевой смеси машина ржавела, а теперь…. придется у Ломаки в прокаТ на зиму БМВ Х3 брать.

Back to top button