Суспільство

Дискримінація і мітли: у Ніжині назріває скандал

У Ніжині назріває черговий скандал: 12 двірників, які трудяться на КП «ВУКГ», під загрозою звільнення.

Доведені до відчаю люди прийшли з проблемою до кабінету заступника Ніжинського міського голови Григорія Олійника, про це він сам і розказав 18 січня на черговій депутатській комісії з майнових і житлово-комунальних питань.

Причина такого рішення, за словами самого керівника КП «ВУКГ» Владислава Кормана, – сума видатків, закладених на 2017 рік лише на 7 з половиною місяців, вона становить 3 млн 600 грн. Це на заробітну плату, прибирання, паливно-мастильні матеріали… І це зважаючи на те, що й мінімальна заробітна плата зросла в рази.

Аби «доїхати» до кінця року, потрібен додатково мільйон. Ці кошти «проситимуть» у депутатів, щоб ті виділили їх рішенням сесії.

За словами Владислава Кормана, на сьогодні на підприємстві – 31 двірник. Ця кількість працівників прибирає 27 вулиць, зокрема площу, сквери та парки. А скорочення кількості двірників може потягти за собою щонайбільше зменшення території прибирання, а щонайменше – зниження його якості.

Стосовно цього думки депутатів міської ради різняться: одні стверджують – комунальне підприємство має саме заробляти та утримуватись, а не розраховувати на дотацію з бюджету. Позиція інших – «згодні додати грошей». Є й думки такого плану – «треба переглянути штат цього комунального підприємства, а саме кількість працівників адміністрації.»

Як вирішать питання – побачимо на наступній сесії. Маємо надію, що керманичі міста вирішать проблему працівників комунального підприємства та дадуть можливість ефективно працювати цій установі.

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button