Суспільство

Діти Киїнки провели зиму (Фото)

Хто не скуштував млинців упродовж тижня, мав шанс поласувати смаколиками 23 лютого у Киїнській школі.

Тут пройшло святкове гуляння «Масляну гуляємо, весну зустрічаємо».

До свята долучилися вихованці та керівники гуртків Будинку школяра з Трисвятськослобідської, Новобілоуської, Вознесенської та Количівської шкіл, а також учасники районного семінару англійської мови.

На шкільному подвір’ї учнів, вчителів та всіх бажаючих чекала ігрова програма від керівника гуртка «Творці веселого настрою» Світлани Гергуль. Діти грали у рухливі ігри, співали пісні, проводжали зиму та зустрічали весну. Свято пройшло за всіма українськими традиціями, всіх бажаючих пригощали млинцями та солодким чаєм.

Вперше був проведений фестиваль «Налисник», в рамках благодійної акції «Твоя гривня врятує життя дитини» зібрані кошти з якого надійдуть, як благодійна допомога Тимофію Зленко. До фестивалю-продажу долучилися батьки, учні та педагоги Киїнської школи.

Наприкінці свята традиційно спалили опудало Зими. Велика солом’яна лялька згоріла, символізуючи закінчення зими та наближення весни. Зустріли діти весну яскраво, радісно та гучно.

У святковий тиждень Масляної до Чернігівського районного Будинку школяра також завітали найменші учні Киїнської школи.

Для первачків директор Чернігівського районного Будинку школяра Світлана Коханевич провела змістовну екскурсію та докладно розповіла про гурткову роботу закладу.

А керівник гуртка початково-технічного моделювання Олена Смілик провела для учнів майстер-клас по виготовленню символу єдності світла та джерела життя – Сонця. Процес настільки захопив усіх, що на згадку створили Сонечко з власних долоньок на згадку.

Джерело: Чернігівський районний Будинок школяра

Ще статті по темі

Back to top button