Суспільство

Дивна фірма отримала 27 мільйонів на ремонт доріг Чернігівщини

27,5 млн гривень на капітальний ремонт проспекту Миру в Чернігові отримає ТОВ «ШБУ-14», яке пов’язують із міським головою Владиславом Атрошенком.

Тендер у системі Prozorro пройшов сьогодні, 3 травня.

Єдиним конкурентом «ШБУ-14» на торгах було КП «Ніжинська пересувна шляхобудівельна механізована колона».

1493823300.79885909ef44c3074shbu

Вони запропонували початкову ціну на 24 тисячі гривень вищу за конкурентів, утім, за 3 раунди торгів так і не понизили ціну.

Цей багатомільйонний тендер «прописували» під структури, пов’язані з Владиславом Атрошенком.

Зокрема, в тендерній документації було вказано, що учасник торгів у складі пропозиції повинен надати довідку з асфальтобетонного заводу в межах 15 кілометрів від місця виконання робіт.

Як відомо, у такій близькості від проспекту Миру в Чернігові розташовуються лише 2 підприємства, що займаються виробництвом асфальту.

Зокрема, ТзОВ «Агротранс-Північ». Засновником і  кінцевим бенефеціаром цього підприємства є Сергій Шахрайчук. Він восени 2015 року йшов до міськради разом із Владиславом Атрошенком від президентської політичної сили Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Сергій Шахрайчук є керівником ТОВ «ДЕСНА»-ФК», одним із засновників і кінцевим бенефіціарним власником (контролером)  якого є тесть Атрошенка – Тимофій Бичков.

Що цікаво, за інформацією Управління ЖКГ, лише за 11 місяців 2016 року комунальне шляхобудівельне підприємство здійснило закупівлю 5 545 тонн асфальту у ТОВ «Агротранс-Північ» на суму 5,58 млн грн.

Зазначимо, торік абсолютну більшість тендерів (єдиний виняток – ремонт вулиці Шевченка) на капітальний ремонт доріг виграло ТОВ ШБУ-14(єдиний його конкурент на торгах – Менське ШРБУ № 82, дивним чином навіть не намагалося нав’язати конкуренцію).

Засновником цього підприємства є бізнес-партнер Владислава Атрошенка Костянтин Будьонний, який також є засновником  ТОВ  «Кабельний телевізійний центр м. Чернігова».

Також Костянтин Будьонний разом із тестем Атрошенка Тимофієм Бичковим є співзасновниками ТОВ «ДЕСНА»-ФК».

Джерело: Високий Вал

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button